Ağız florası nedir? Oil Pulling Yöntemi Ağız Florası’nı nasıl destekler?

Ağız Florasını Desteklemek

Ağız sağlığının ne derece önemli olduğunu anlayabilmemiz için önce ağız ekosisteminden bahsetmekte yarar vardır. Ağız bölgesi içerisindeki çeşitli bakteri ve mantarlar ağız florasını, ağız florası da ağız içi ekosisteminin bir bölümünü oluşturmaktadırlar.

Ağız bölgesinde bulunan bakteriler dişlerde ve diş etlerinde bulunan yemek artıkları ile beslenirler ve aslında bu ekosistemi bir nevi dengeleme görevi görürler. Tabii bir de ağız ekosistemine dahil olmaya çalışan ve dişlere, diş etlerine zarar vermeye çalışan diğer mikroorganizmalar da bulunmaktadır. İşte bu yararlı bakteriler bu organizmalara karşı savunma işlevi de görürler.

Sağlık ağızda başlar

Ağız florasını dengede tutabilirsek zararlı mikroorganizmalardan mümkün olduğunca uzak dururuz. Bu da ihtimal dahilinde olan ağız ve diş hastalıkları ile vücudumuzdaki diğer hastalıkların önüne geçebilmemizi sağlar.

Biyovita olarak “Sağlık ağızda başlar” dememizin sebebi de aslında tam olarak budur. 

Araştırmalar ağız florası bozulduğunda meydana gelebilecek rahatsızlıkların vücudumuzun herhangi bir yerinde oluşabilecek hastalıklara da kapı açtığını belirtmektedirler. [1] 

Ağız bakımı denince akla ilk olarak dişlerimizi fırçalamak gelmektedir. Ancak bu tam olarak yeterli değildir. Çünkü ağız bölgemiz sadece dişlerden oluşmamaktadır. Diğer tüm bölgelerin temizliği de son derece önemlidir. 

Ayurvedik bir yöntem olan yağ çekme yöntemi çok eskiden beri kullanılsa da batıya çok sonra gelmiştir. Yağ çekme yöntemi ile ağzınızda bulunan zararlı bakterilerin önüne geçebilir ve ağız florasını dengede tutabilirsiniz.

Bu sayede rutin ağız bakımınıza etkili bir yöntem ekleyerek sağlıklı bir yaşama kucak açabilirsiniz.

Yağ çekme yöntemi ağız sağlığını koruyor

Yağ çekme yönteminin ağız sağlığı açısından önemli olduğu ve hatta alışıldık ağız sularından ve gargaralardan bile daha iyi koruma sağladığını belirten araştırmalar mevcuttur. Diş fırçalama ile birlikte kombinlendiği zaman tamamlayıcı bir bakım sağlamaktadır. [2]

Yağ çekme yöntemi birçok yağ ile uygulanabilir. Biz Biyovita olarak Oil Pulling Mix ürünümüzü hazırlarken soğuk sıkım doğal yağları ve bitki özlerini kullandık. Ortaya nane içermeyen ve homeopatik terapilerde de kullanılabilen güzel bir yağ çıktı.

Siz de Oil Pulling yöntemini kullanarak ağız floranızı destekleyebilir, günlük ağız bakım rutininize Biyovita Oil Pulling Mix’i dahil ederek güne sağlıklı bir şekilde başlayabilirsiniz.

30 gün süreyle Biyovita Oil Pulling Mix ürününü kullanarak ağzınızda yaşadığınız değişimi hissedebilirsiniz.

Sağlıklı gülüşler dileriz.

Biyovita Oil Pulling Mix hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Kaynakça

[1] Miller, W.D. The human mouth as a focus of infection. Dent Cosmos 1891;33: 689-695. 

[2] Amith, H. V., et al. Effect of oil pulling on plaque and gingivitis. JOHCD 2007; 1: 12-18.