Diş Etlerimiz Neden Kanar? Ciddiye Almalı Mıyız?

Diş eti kanaması neden olur?

Diş eti kanaması basit olarak algılanmaması gereken, ciddi sorunlara yol açabilecek bir rahatsızlıktır. Çünkü, diş etlerinde meydana gelen bazı hastalıkların belirtisi olarak bilinen diş eti kanaması bize daha ciddi bir hastalığı da işaret ediyor olabilir.

Dişleri çok sert fırçalamak, sert uçlu diş fırçası kullanmak ya da diş protezini hatalı kullanmak kanamalara yol açabilir. 

Ancak çoğu zaman diş eti kanamasını tetikleyen, ağzımızdaki bakteri florasındaki dengesizliktir. Diş etlerimizi olumsuz etkileyen bakterilerin çoğalmasıyla gingivit adındaki diş eti iltihaplanması başlar. Ardından diş eti kanaması ortaya çıkar. Ağız florasındaki dengesizlikler periodontitis hastalığına da yol açabilir ve diş eti çekilmesi başlar.

Diş eti kanaması;

  • Ağız florasının dengesiz olması ve bakteri plağı oluşması
  • Gebelikte gerçekleşen hormonal hassasiyetler
  • Sigara kullanımı
  • Yanlış ağız bakım ürünlerinin kullanımı

nedeniyle gerçekleşebilir.

Başka hastalıkların da habercisi olabilir

Tüm bunlar dışında diş eti kanaması;

  • Lösemi (Kan kanseri)
  • Vitamin eksiklikleri
  • Trombosit eksikliği

gibi rahatsızlıkları da gösteriyor olabilir. Dolayısıyla diş etinin kanamasını önemsemek ve bir an önce diş hekimine görünmek gerekmektedir.

Sağlık ağızda başlar

Bir önceki yazımızda “Sağlık ağızda başlar” derken ağız florasının öneminden bahsetmiştik. Eğer düzenli bir ağız bakım rutini oluşturabilirsek, diş ve diş etleri üzerinde oluşan plakların önüne geçebiliriz.

Diş fırçalamakla dişlerimizi ve diş etlerimizi önemli oranda temizler ancak ağız içindeki tüm bölgelere ulaşmayı sağlayamayız. Bunun için diş ipi ve dil kazıyıcısı ya da yağ çekme yöntemi (Oil Pulling Mix) ile diğer tüm bölgelerin temizliğini gerçekleştirebilirsiniz. Yağ çekme yöntemi ağzınızda bulunan zararlı bakterilerden arınmanıza destek olur. Bu sayede ağız floranızın tekrardan dengeye girmesine destek olabilirsiniz.

Diş ve ağız sağlığı için

  • Günde en az 2 kez dişleri fırçalamalı,
  • Diş ipi kullanmalı,
  • Biyovita Oil Pulling Mix ile ağzın tüm bölgeleri temizlenmeli
  • Yılda 2 kez diş hekimine görünmeli

Sonuç olarak;

Sabah rutininize 5-15 dakika olacak şekilde Biyovita Oil Pulling Mix’i dahil edip, sonrasında dişlerinizi ve dilinizi doğru bir şekilde fırçalayabilirsiniz. Bu harika kombinle daha sağlıklı bir ağız bölgesine adım atmış olacaksınız.

30 gün süreyle Biyovita Oil Pulling Mix ürününü kullanarak ağız bakımınızda büyük bir değişim başlatabilirsiniz.

Ağız bakımınızı düzenli bir şekilde yaptığınız halde diş eti kanaması sorunu yaşamaya devam ederseniz mutlaka doktorunuza görünmeniz gerekmektedir.

Sağlıklı gülüşler dileriz.

Biyovita Oil Pulling Mix hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.