Sağlık ağızda başlar: Huzurlarınızda Biyovita Oil Pulling Mix!

Huzurlarınızda Biyovita Oil Pulling Mix

Biyovita ailesi olarak yeni yıla büyük bir heyecan ile girdik. Türkiye’nin ilk Ağız Bakım Yağını, Biyovita Oil Pulling Mix’i sizlere sunabilmiş olmanın heyecanıydı bu! 

“Her şeyin başı sağlık” cümlesinin doğruluğuna geçen yıl hep birlikte tanık olduk ve bu yeni yolumuza biz de “Sağlık ağızda başlar” diyerek adım attık! Çok eskilerden beri bilinen ayurvedik bir yöntemi Biyovita Oil Pulling Mix ile zamanımıza uyarladık. 

Biyovita Oil Pulling Mix’i tamamen vegan olarak ve hayvan deneyleri yapılmadan üretiyoruz. Fitoterapötik değerindeki yağ karışımımız %100 bitkisel içeriklerden oluşmaktadır ve bitkilerin iyileştirici özelliklerinden faydalanmaktadır.

Sabah bakımınıza Oil Pulling Mix ile başladığınızda ağzınızda bırakacağı temizlik hissi ve nefesinize etki edeceği hoş kokusuyla gününüze iyi başladığınıza emin olacaksınız.

Biliyor muydunuz?

Oil Pulling Mix homeopati terapiler esnasında kullanılabilir, çünkü nane içermez.

Ayrıca çocukların da çok seveceği bir tada sahiptir. 

Bu güzel ürün soğuk sıkım olarak doğal yağlardan ve bitki özlerinden yapılmıştır. Portakal, Biberiye, Kekik ve Karanfil’in iyileştirici gücünü içeriğine dahil ettiğimiz bu ürünün toksinlerden arındırılmış bir bedene giden yolda önemli bir adım olmasını hedefliyoruz.

Neden ayçiçek yağı kullanıyoruz?

Oil Pulling yöntemini bilimsel yönden araştıranlar bilir, temel olarak bu işlem her türlü yağ ile yapılabilmektedir. Yutulmayacağı, gargara yapılmayacağı ve bakımın ardından dişlerin fırçalanması gerektiğinden Oil Pulling’te iyi ya da kötü yağ ayrımı bulunmamaktadır. Sade yağ ile yapılan Oil Pulling işleminde yağ seçimi kullanıcının tercihine ve de bütçesine kalmıştır.

Biyovita Oil Pulling Mix ise fitoterapötik değerinde bir yağ karışımıdır! İçerisinde tıbbi açıdan ağız sağlığına faydalı, antienflamatuar ve dezenfektan etkisi olan bitkisel birleşenler barındırmaktadır.

Biyovita Oil Pulling Mix’i geliştirirken, bu faydalı bitkisel yağları gerekli yüksek oranda taşıyabilen, kendi tadı baskın olmayan, 15 dakikalık işlemden sonra kullanıcıya hala ferahlık hissi verebilecek, rahatsız etmeyecek sıvı ve akışkan bir yağ bulmamız gerektiğini düşündük. 

Nasıl üretildiğini bilmediğimiz, kötü çalışma şartları altında (çocuk işçiliği, emek sömürüsü gibi) hasat edilmiş, ekolojik ayak izimizi (su tasarrufu/uçak emisyonları gibi) büyütecek ithal ürünleri (Örn. hindistan cevizi) sadece trend oldukları için kullanmayı doğru bulmadık. Yağ araştırmalarımız esnasında, kendi topraklarımızda yetişen ve üretimini takip edebileceğimiz yağlara yönelme kararı aldık.

İşte bu esnada, ayçiçeği bitkisi güneşe doğru yönelme özelliğiyle, çiçeğinin sapsarı güzelliği ve tarlaların doğamıza kattığı eşsiz farkıyla bizi büyüledi. Bu eşsiz çiçeğin yağı sofralarımızdan ziyade, kıymetinin daha çok bilineceği ve insanlığa tekrardan büyük faydası olabileceği bir yere gelebileceğini hayal ettik. 

Üretimini takip edebileceğimiz, kendi topraklarımızın çiftçileri ve bitki esansları ile ilgili asırlık tecrübeleri olan bir ekiple çalışmayı doğru bulduk ve son derece güvendiğimiz bir yağ ürettik.

Soğuk sıkım ay çiçek yağımızı ilk tattığımızda alıştığımız rafine yağları unutturacak bir ürün elde ettiğimizi fark ettik. Saf tadı ve yumuşacık dokusuyla yaratmak istediğimiz karışıma harika bir temel oluşturdu.

Bu yolculuğa dahil olduğunuz, çevremizi koruyup yerli bir ürün tercih ettiğiniz için size teşekkür ederiz! 

Sağlık ağızda başlar!

Detaylı bilgi için tıklayınız

Bizi instagram’dan takip etmeyi unutmayın